Vrijdag 18 november

19.00 uur

Urban Dance Battle (finale)

Theaterschip, New Arts Deventer, Raster, Create Dance en All The Above organiseren speciaal voor DDD de Urban Dance Battle voor dansers uit Deventer en omgeving. Heb jij de beste moves en denk je die battle wel te winnen? Geef je dan op!
Voor de battles worden er dansers geselecteerd tijdens drie voorrondes in Deventer. De dansers die deze ronde doorkomen mogen shinen op de Urban Dance Battle. De voorrondes vinden plaats op 2-, 3- en 4 november 2016 in Deventer.

Een battle is geen battle zonder winnaars. En winnaars gaan niet met lege handen naar huis. Prijzen variëren van geldprijzen, masterclasses en optredens zoals op Deventer Danst. Tijdens de ‘dansbare afvalrace’ worden winnaars gekozen door een deskundige en onafhankelijke jury.

✦ locatie: Huis voor de Amateurkunst, Havenkwartier Deventer
✦ gratis toegang 
✦ meer info: www.newartsdeventer.nl   


 

20.00 uur

Jakop Ahlbom & ICKamsterdam | met Swan Lake

Theatermaker Jakop Ahlbom maakt zijn eerste avondvullende dansvoorstelling en baseert zich daarvoor op ‘Het Zwanenmeer’. Zoals te verwachten valt, zet hij het werk radicaal naar zijn hand, zowel op het gebied van verhaallijn, choreografie als muziek. Hiervoor werkt Ahlbom opnieuw samen met de spannendste indierockband van Nederland, Alamo Race Track, die ook live op het podium staat. Centraal in Ahlboms versie staat de destructieve kracht van liefde. ‘Swan Lake’ is een associatieve vertelling, waarin de personages zich gewaarworden van hun obscure kanten, beseffen dat liefde niet alles overwint en dat een mens zijn diepste wezen niet kan verloochenen.

✦ locatie: Deventer Schouwburg
✦ € 25,-
✦ info & reserveren: www.deventerschouwburg,nl