Programma

 

Vrijdag 9 november

 

20.00 uur 

Mechanical Ecstasy | geannuleerd door Club Guy & Roni & Slagwerk Den Haag

Ode aan de rave party's met dansfeest op het podium en voorstelling ineen

Eind jaren tachtig veroorzaakte de opkomst van de Dance een ware revolutie in de uitgaansscene. Internet bestond nog niet en alles werd met een ultieme do it yourself-mentaliteit uitgevonden, met de Amsterdamse RoXY als theatraal middelpunt. Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag laten feest en voorstelling dwars door elkaar heen lopen en brengen met ‘Mechanical Ecstasy’ een ode aan de rave party's van toen. De muziek van Jan-Bas Bollen en Thijs de Vlieger, één van de drie drum-‘n-bass-helden van NOSIA, wordt live gespeeld door de slagwerkmannen. Elf dansers, een actrice en drie musici nemen het voortouw, maar werken ook samen met het publiek aan een bijzondere performance, waarin de repetitieve en hypnotiserende beats je de weg wijzen.

locatie: Deventer Schouwburg
entree: € 22,-


 

Zaterdag 10 november

 

14.00 uur tot 16.15 uur 

Dansroulette Musical & Bollywood

Voor kids van 6 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar. Danservaring is niet nodig. Elke groep doet twee workshops: 1x Bollywood en 1x workshop Musical. Op het eind is er een presentatie voor ouders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s.
14.00 - 14.45 uur | ronde
1
5.00 - 15.45 uur | ronde
15.45 - 16.15 uur | afsluiting

✦ locatie: Kunstcircuit, Keizerstraat 70 Deventer
✦ entree: € 5,-
✦ aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv naam, telefoonnummer en leeftijd


 
Workshopprogramma

14.00 - 15.30 uur | medium 14+ modern jazz | Studio DanZo (10)

15.45 - 18.00 uur | gevorderd 16+ modern jazz Studio DanZo (12,50)

13.00 - 14.00 uur | beginners/medium | flamenco | palmas/bodypercussie Rozenfabriek (10)

14.15 - 15.15 uur | medium/gevorderd flamenco  palmas/bodypercussie Rozenfabriek (10)
15.30 - 17.30 uur | masterclass Los Pajaritos Rozenfabriek
18.30 - 20.30 uur | v.a. beginners West Afrikaanse Dans Studio DanZo (€30/25) 

  

Workshop modern jazz Esther Nederpelt 

Esther Nederpelt is al jaren als gedreven dansdocent met veel plezier actief in het danswerkveld in de stijlen modern en jazz. Ze is onder andere werkzaam aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en geeft diverse open lessen, gastlessen en workshops door het land. Esther heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het observeren, begeleiden en coachen van dansers en dansdocenten (in diverse dansstijlen).

 opgave:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Workshop Flamenco palmas/bodypercussie | Juri Kuefner

Juri is afgestudeerd muzikant aan Codarts Rotterdam. Als percussionist speelt hij een groot aantal stijlen, van flamenco tot latin, jazz en klassiek. Hij maakte composities voor dans en theaterproducties waarbij hij vaak zelf onderdeel was van de voorstelling. Hij heeft met grote namen uit de flamencowereld het podium gedeeld en is een geliefd, veel gevraagd muzikant in de Nederlandse flamenco-scene.  

*Palmas = het rimisch klappen van accenten in de flamenco-muziek.       

 opgave:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Workshop West-Afrikaanse dans | Bebey Youla
(Guinee) met live-percussie!

Bebey Youla geeft al jaren, met veel liefde voor de dans, les in Nederland. Ebey heeft het vermogen om op energieke wijze de dansen uit haar geboorteland voor iedereen begrijpelijk te maken en te komen tot een spetterend resultaat. 

✦ opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  / 06 44704628

 

 


 
Films

14.00 uur | Girl | Lukas Dhont (regie)


Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren. Girl is ook vrijdag en zondag te zien.

 locatie: Filmhuis De Keijzer
 entree: € 9,- /  € 7,- (leden Filmhuis)

 


 

 

14.30 uur  | Dirty Dancing | Emile Ardolino (regie) 

Speciaal voor DDD wordt de klassieker Dirty Dancing! Vertoond. Voor velen de laatste kans om opnieuw in de filmzaal weg te zwijmelen of de film voor het eerst te beleven. De romantische dansfilm Dirty Dancing veroverde in 1987 wereldwijd alle harten. Het verhaal is tijdloos, en kan zich nu nog steeds scharen onder de beste dansfilms aller tijden.

✦ locatie: Filmhuis De Keijzer
 entree: € 9,- /  € 7,- (leden Filmhuis)

 


 

16.00 en 19.30 uur | Impulso | Emilio Belmonte (regie)

De jonge Spaanse danseres en choreografe Rocio Molina is het grote nieuwe talent op het gebied van Flamenco en moderne dans. Ze gebruikt publieke improvisaties die impulso’s genoemd worden om nieuwe choreografieën te maken. Nadat ze het hart van het klassieke en het nieuwe publiek gewonnen heeft, is ze nu bezig met haar grootste uitdaging tot nu toe: het creëren van een nieuwe show in het Chaillot National Theatre in Parijs, die de highlight van hun nieuwe seizoen zal worden.


✦ locatie: Filmhuis De Keijzer
entree: € 9,- /  € 7,- (leden Filmhuis)


 

Zondag 11 november
 |

 

10.00 - 13.00 uur

Moving Models | Deventer kunstenaars tekenen Deventer dansers en danseressen 

Kunstenaars kijken vol liefde terug op hun modeltekenervaringen. Om dat vertrouwde gevoel van aandachtig kijken, registreren, tekenen en denken weer op te roepen organiseert DDD i.s.m. Babet Olde Weghuis en Jeroen Diepenmaat een ochtend modeltekenen voor beeldend kunstenaars uit Deventer en omgeving. Zij maken een serie modeltekeningen die tijdens de sessie geëxposeerd worden aan de wanden van de Deventer Schouwburg. 
Zowel de tekensessie, als het inrichten en de tentoonstelling zelf is voor publiek toegankelijk. Hiermee wordt een unieke kijk geboden in de keuken van de kunstenaar. Het hele proces van het ontstaan van een kunstwerk tot en met het exposeren, is bij te wonen. De tekeningen zijn alleen te zien tot 14.30 uur.


 locatie: Deventer Schouwburg 

entree: gratis 


 

14.30 uur

Deventer Danst Samen! 

 

Ter afsluiting van DDD weer een voorstelling in de grote zaal, waarbij vrijwel alle dansstijlen aan 
bod komen waaronder modern, hiphop, streetdance, buikdans en flamenco. Een aantal choreo’s zijn het resultaat van bijzondere samenwerkingen tussen groepen en stijlen. Deventer Danst Samen! Is een unieke kans voor dansers om podiumervaring op te doen en voor de kijker te zien wat we 
allemaal in Deventer aan dans in huis hebben.

 locatie: Deventer Schouwburg
entree: 6,50