Programma

 

Donderdag 17 november

 

19.00 uur

Opening Expositie  Dans, dans!

De expositie beeldend met werk van Deventer amatateurkunstenaars is van 17 t/m 30 november te zien in de Leeuwenkuil, kunstencentrum. Iedereen is van harte uitgenodigd voor de opening van de expositie.

locatie: Leeuwenkuil
gratis toegang 


 

20.00 uur

Maria Juncal & Company | met Flamenco Fantasy

Olympisch voetenwerk, sensualiteit en zinderende expressiviteit. Maria Juncals vorige voorstelling ‘Anne Frank’ werd internationaal geroemd en kreeg 5 sterren. Nu keert ze terug met een nieuwe show. Met haar 2 jonge dansers en 4 muzikanten voert Juncal je mee in een spetterende nieuwe flamencoshow: ‘Flamenco Fantasy’!

✦ locatie: Deventer Schouwburg
€ 25,-
 info & reserveren: www.deventerschouwburg,nl


 

20.00 uur

La Danseuse van Stéphanie Di Giusto

Niets in haar onglamoureuze afkomst als Amerikaanse boerendochter lijkt Loïe Fuller voorbestemd te maken tot pionier van de moderne dans. En toch ontketent Loïe in Parijs met haar adembenemende serpentine dance een ware revolutie.
Ze wordt het symbool van een generatie, een sensatie aanbeden door kunstenaars en aristocraten. Fuller schuwt geen enkel risico om haar kunst tot het uiterste te drijven, ondanks de zware tol die dat perfectionisme eist van haar lichaam en gezondheid. Uiteindelijk dreigt de haat-liefdeverhouding met haar ambitieuze protégée Isadora Duncan de ondergang in te zetten van dit dans icoon.

 locatie: Filmhuis de Keizer
€ 8,50 (vriend/CJP/student € 6,50)
 info & reserveren: www.filmhuisdekeizer.nl 


 Vrijdag 18 november

19.00 uur

Urban Dance Battle (finale)

Theaterschip, New Arts Deventer, Raster, Create Dance en All The Above organiseren speciaal voor DDD de Urban Dance Battle voor dansers uit Deventer en omgeving. Heb jij de beste moves en denk je die battle wel te winnen? Geef je dan op!
Voor de battles worden er dansers geselecteerd tijdens drie voorrondes in Deventer. De dansers die deze ronde doorkomen mogen shinen op de Urban Dance Battle. De voorrondes vinden plaats op 2-, 3- en 4 november 2016 in Deventer.

Een battle is geen battle zonder winnaars. En winnaars gaan niet met lege handen naar huis. Prijzen variëren van geldprijzen, masterclasses en optredens zoals op Deventer Danst. Tijdens de ‘dansbare afvalrace’ worden winnaars gekozen door een deskundige en onafhankelijke jury.

✦ locatie: Huis voor de Amateurkunst, Havenkwartier Deventer
✦ gratis toegang 
✦ meer info: www.newartsdeventer.nl   


 

20.00 uur

Jakop Ahlbom & ICKamsterdam | met Swan Lake

Theatermaker Jakop Ahlbom maakt zijn eerste avondvullende dansvoorstelling en baseert zich daarvoor op ‘Het Zwanenmeer’. Zoals te verwachten valt, zet hij het werk radicaal naar zijn hand, zowel op het gebied van verhaallijn, choreografie als muziek. Hiervoor werkt Ahlbom opnieuw samen met de spannendste indierockband van Nederland, Alamo Race Track, die ook live op het podium staat. Centraal in Ahlboms versie staat de destructieve kracht van liefde. ‘Swan Lake’ is een associatieve vertelling, waarin de personages zich gewaarworden van hun obscure kanten, beseffen dat liefde niet alles overwint en dat een mens zijn diepste wezen niet kan verloochenen.

✦ locatie: Deventer Schouwburg
✦ € 25,-
✦ info & reserveren: www.deventerschouwburg,nl 


Zaterdag 19 november  

 
Speciaal DDD workshopprogramma | o.l.v. gastdocenten

 

10.00-11.15 uur

workshop showdance | Ivana Diboune

✦ medium vanaf 10-14 jaar
✦ € 5,-
✦ Studio DanZo


 

11.30-13.00 uur

workshop jazz 40+ | Ivana Diboune

✦ medium
✦ € 10,-
✦ Studio DanZo


13.00-15.00 uur

workshop urban contemporary* | Dalton Dangelo Jansen

✦ medium 16+
✦ € 10,-
✦ Studio DanZo 


 

 

 

 

13.30-15.00 uur

workshophiphop 30+ | Charell Peters

✦ beginners vanaf 30+
✦ € 10,-
Leeuwenkuil


13.30-14.30 uur

Instudering intro Deventer Danst | Ivana Diboune

✦ op uitnodiging
✦ Leeuwenkuil


15.30-17.30 uur

workshop urban contemporary | Dalton Dangelo Jansen

✦ gevorderd 16+
✦ € 10,-
✦ Studio DanZo

*De workshop van Dalton is een fusie van moderne dans en urban/street.

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


18.00-22.00 uur

Deventer Danspaleis  

Dansen is leuk maar samen dansen is nog leuker. De verbinding tussen jong en oud staat centraal, dus gezellig dansen met opa, oma, papa, mama, oom, tante, nichtjes, neefjes, kinderen en kleinkinderen op muziek uit de jaren 60, 70, 80 en 90.
En verder deze avond: twee clinics o.l.v. Dansschool Eppink en de korte dansvoorstelling met dansende obers, die al je zintuigen op scherp zetten (chor. Manja Bakker). Geef ogen en oren goed de kost en proef!

✦ locatie: Fooddock in het Havenkwartier
✦ toegang gratis


 

Zondag 20 november

14.30 uur

Deventer Danst

Vrijwel alle dansstijlen komen vandaag aan bod waaronder hiphop, streetdance, flamenco,
buikdans, klassiek, jazz en modern. Sommige van deze dansgroepen staan regelmatig op een podium, maar voor een aantal van hen is dansen in de grote zaal geheel nieuw. Een unieke kans om podiumervaring op te doen. Speciale gasten dit jaar zijn danstalenten uit Deventer die studeren aan verschillende dansacademies.

✦ locatie: Deventer Schouwburg
✦ € 6,50
✦ reserveren: www.deventerschouwburg.nl